Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Çift yangın bapları, koridorlarda ve önemli odalara başlangıçlerde bulunanlar kadar elan geniş açıklıkları kapatmak bağırsakin kullanılabilen dü kapı kanadından oluşur. Bu baplar, henüz geniş alanlarda yangına ve dumana karşı bir bariyer hazırlamak üzere tasarlanmıştır ve keresteden, çelikten yahut bu malzemelerin bir kombinasyonundan konstrüksiyonlabilir. çoğu kez 30 ila 120 zaman beyninde mütebeddil çeşitli yangın dereceleriyle mevcuttur.

Bu kapılar omurga olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır yürütmek üzere iki gruba ayrılır.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi bâtınin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya illet vermemesi bağırsakin kapatılmalıdır.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne derece oflaz ise buna rabıtlı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanı sıra paha geriışını getirmektedir.

Evgin çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Sosyete beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Yangın Çıkış Kapısı Korunması Için Yönetmelik"i kavramak yürekin tıklayın.

Bütün yangın kasası ve kanatları mürtefi lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonrasında gestaltlabilecek sıva onarımı ve boya meseleleri sebebiyle kapılar muhatara görmez.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğu kez endüstriyel tesislerde iki farklı vadiı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu bulmak muhtevain kullanılmaktadırlar.

Yangın merdiveni, binalarda kritik bir asayiş özelliğidir ve yangın veya sair acil durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını temin etmek midein mutasavvertır. Yangın merdivenleri çoklukla çelik yahut çıpa kadar malzemelerden yapılmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Bu anlamda yangın merdivenleri güvenilir anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile sahip olup kişilerin gene bu noktada en çok aradığı kriterler ortada da gelmektedir.

Yangın bapları binadaki insanoğluın yangın esnasında dumandan yahut alevden etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayan yangına dayanıklı baplardır.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü öz ısıya dayanıklı olmasını esenlar.

Z tipi yangın merdiveni adını mimarilış şeklinden kırmızıır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Report this wiki page